Wednesday, April 22, 2020

Katajainen parfyymi

Tänä keväänä karvalähtöä ei ole ollut siinä jättimäisessä mittakaavassa, minä aiempina vuosina, mutta siitä huolimatta turkkia on harjattu ja huollettu ahkerasti. Unohtamatta suihkua ja kunnon pesua, viime kesänä ostetulla shampoolla.

Ranskalaisen kataja -shampoon tuoksu on pullosta nuuhkaistuna täyteläinen ja miellyttävä, suomalaisittain tuttu. Pestessä tuksu mietoutuu ja kuivauksen jälkeen turkkiin jää hento, luonnollisen katajainen tuoksu. Se on sopinut/sopii oikein hyvin Alvarin tyyliselle lyhyelle ja luonnollisesti karhealle turkille. Ja tekee siitä kauniin kiiltävän. Onneksi pullosta riittää vielä moneen pesukertaan.


Kuva: Alvar suihkussa vuonna 2013.

Muutama tunti ennen varsinaista shampoopesua, meillä on ollut tapana hieroa ihoon/turkkiin pieni määrä kylmäpuristettua kookosöljyä - joka on ainut "hoitoaine", jonka Alvar haluaa erittäin mielellään hierottavaksi juuri sopiviin kohtiin. Tehtävän yhteydessä Alvar kinuaa nokareen (kovettunutta) öljyä maistiaisiksi!


Kuva. Pullon takana olevasta ohjelapusta löytyi yllättäen ohjeet myös suomen kielellä.

Heti pesun jälkeen tehtävä märkäharjaus poistaa viimeisetkin irtokarvat ja hiustenkuivaaja (Alvarin yksi suosikkilaitteista) harja yhdistelmällä viimeistellään lopullinen kiilto ja komeus. Puhtaana kelpaa jälleen tapailla kulmilla vastaan tulevia leidejä, vaikka vielä hieman horjuvin, oikealle viettävin askelin. Alvarin keimaileva tyyli ei ole vähentynyt saati poistunut mihinkään - ihanat kohtaamiset saavat itse asiassa koko olemuksen suorastaan terästymään.

No comments: