Friday, March 20, 2020

Ranskalainen tulppaani

Mennyt kotiviikko ja tuleva viikonloppu kruunattiin Alvarin kanssa pysähtymällä ohimennen kukkaostoksille. Upeaan viikonloppukimppuun oli sidottu monien muiden sekaan ranskalainen tulppaani, joka on omistajan yksi suosikkikukista. Sen saatavuus rajoittuu normaaliin tulppaanikauteen ja on huomattavasti hinnakkaampi tavallisiin nähden. Tästä syystä kimppua ranskalaisia ihanuuksia ei tule koskaan ostetuksi.

Poikkeustilanteesta johtuen kaikenlaista voi tällä hetkellä myös tilata suoraan kotiin, maksaa kivijalkakaupan ulkopuolella (mm. kukat) ja ikäihmisille on varattu ostosaikaa aamu varhaisella. Mahdollisen ihmispaljouden voi myös välttää poikkeamalla kauppaan keskellä yötä (24/7 hypermarketketjut).



Tavallisesta hieman hiljentyneessä keskustassa ulkoilu Alvarin kanssa on sujunut rauhallisen arkisesti. Ihmisiä kulkee satunnaisesti siellä täällä, mutta yllättäen esimerkiksi Kruununhaan Pohjoisrannassa oli normaaliin perjantaihin nähden jopa enemmän ihmisiä kävelyllä. Juhannuksena meidän kotikulmilla on hiljaisempaa kuin tällä hetkellä tai sitten aika kuultaa muistot.



Viikonloppu vietetään hyvin tiiviisti kotona. Suunnitelmissa on poiketa kävelylle metsään ja jos aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta - mennään hetkeksi rannalle paistattelemaan päivää ja lataamaan akkuja ensi viikoksi. Viikoksi, joka tulee olemaan jälleen etäpainotteinen.

No comments: