Thursday, April 9, 2020

Auringonpalvojan unelmapäivät

Auringon keväinen lämpö on hellinyt viime päivinä kaikkia ulkona viihtyviä ja ikkunoiden takana palvojia. Alvarin on ollut tyytyminen pääsääntöisesti jälkimmäiseen, mutta ei valittamista - lämpö on tehnyt selkeästi hyvää koko olemukselle.

Sunnuntaista lähtien ollaan jo poikettu hetkeksi heilumaan harjoitusmielessä nurmikolle, turvallisuussyistä, sillä kävely on vielä haparoivan heittelevää ja kellahtaminen pehmeälle alustalle on hieman miellyttävämpää kuin hiekkakentälle. Kaiken lisäksi, epävarma ihmistuettu kävely kadulla herättää ymmärrettävistä syistä kanssakulkijoiden mielenkiinnon ja aiheuttaa myötäeläviä katseita. Eläinten kohdalla ei noudateta samanlaisia kohteliaisuuden sääntöjä kuin ihmisten.



Kolmisen viikkoa sitten, kauppojen hyllyt alkoivat tyhjetä, ensin wc-paperista sitten säilykkeistä kuten hernekeitosta, pastasta ja jauhelihasta. Hieman myöhemmin myös Alvarin ruokakaappiin ostettiin maistiaiseksi säilykkeitä, jotka ovat osoittautuneet tässä meidän yllättävässä tilanteessa viisaaksi hankinnaksi. Viime kerralla myös ymmärrettiin nopeasti, että pehmeä ruoan koostumus sopii ja maistuu parhaiten, kuten nyt tarjoiltu kuvan kana/kalkkuna/luomukasvis juhla-ateria. Kaappia ei täytetty viikkojen tarpeita silmälläpitäen - lisätilaus herkullisia säilykkeitä saapuu sopivasti ennen pääsiäisen pyhäpäiviä.



Pitkä viikonloppu vietetään leppoisasti kotona; herkuttelemalla, vaihtamalla viherkasveihin uudet mullat ja poikkeamalla nurmikkokävelyillä jos sää ja Alvarin kunto antavat myöden. Pieni hengähdystauko arjen rutiineista tuleekin tarpeeseen tämän kaiken tapahtuman keskelle.



Hyvää pääsiäisen aikaa teille kaikille - karvakuonoille omistajineen...

No comments: