Tuesday, May 26, 2020

Kello viiden herätys

On koirarotuja, joiden rotumääritelmässä lukee "haukkumaton, muttei mykkä" tai sitten puhutaan kansankielellä haukkuherkistä koirista, jotka ilmoittavat mielellään ja äänekkäästi ympäristön tapahtumista.

Kymmenisen vuotta elämästään Alvar on toiminut kodin vartiointitehtävissä ja perheenjäsenten henkivartijana, mutta viime vuosina into työhön on laantunut. Oli aika jäädä ansaitulle eläkkeelle. Ulkoillessa muille koirille ärhentelyä ei ole tapahtunut ikinä. Kyseisten kokemusten pohjalta voidaan todeta tämän yksilön/ranskanbulldogin olevan pääsääntöisesti äänekäs reviirinvartija ja sen puolustaja.

Olen nimittänyt yhteiseksi kielen ymmärtämiseksi muun muassa seuraavat asiat, jotka Alvar ilmaisee taidokkaasti haukahtelemalla; nälkä, pallo sängyn tai muun alla saavuttamattomissa, ovi kiinni, tylsyys = omistajan venähtänyt kahvihteki kannonnokassa.



Ja edellä mainittujen lisäksi uutuutena on tullut aamu kello viiden herätys. Ihmiskorvat eivät erota ääniä kotona sisällä, ulkona tai porraskäytävässä, mutta Alvar varottaa muutamalla vaimealla haukahduksella jostain. Luottamus on kuitenkin suuri. Joku jossain on käynnistänyt aamutoimet kyseiseen aikaan tai könyää vasta nukkumaan.

No comments: