Thursday, February 20, 2020

Vanhanpojan elämää

On vierähtänyt vuosia siitä, kun olen julkaissut Alvarin kuulumisia.



Elämä on soljunut eteenpäin ranskanbulldoggimaisella tyylillään - arjen rutiinit ovat jäsentäneet perusolemisen, siinä sivussa on ideoitu sopivasti kaikenlaista mukavaa tekemistä ja menemistä.

Aamu-unisuus ja inho talviulkoilua kohtaan ovat olleet pysyviä piirteitä. Itse asiassa kummatkin ovat voimistuneet vuosien saatossa. Näin helmikuussa huomaa olevansa mestari pukemaan villapaidan nukkuvan ranskanbulldogin päälle ja maanittelujen sanavarasto on kasvanut merkittävästi puolen vuoden takaiseen. Mutta pian ollaan jo voiton puolella - ainakin ulkoilun suhteen.

Omistaja on kehittynyt entisestään loihtimaan ranskalaiseen makumaailmaan sopivia aterioita ja kouluttaja toimii yhä iltaisin puruluun pidikkeenä. Vihreä, jo hieman kulunut "firenzen" pallo on vuosienkin jälkeen vaihtoehtojen ykkönen. Alvarista on tosin tullut laiska pelaaja, joka nuppailee kuonollaan tai haukkaa palloa makuuasennosta. Omistaja ja kouluttaja toimivat tietysti väsymättöminä vierittelijöinä.

Senior ja vanhapoika ovat kuuluneet sanavarastoon jo jonkin aikaa, mutta yhtä lailla nuorekas ja ikinuori ovat sopineet kuvaamaan Alvaria. Vieraat näkevät nuorekkuuden, jopa nuoruuden - läheiset ikääntymisen merkit kuten charmantin harmaantumisen, kömpelyyden ja heikentyneen näkökyvyn. Tutut koirakaverit ovat harvenneet kotikulmilta ja uusia, vieraita kuonoja on tullut tilalle. Ihka oikeita koirakaveri -ystävyyssuhteita ei ole tullut solmittua enää vuosiin.

Viime elokuussa Alvar täytti upeat 12 vuotta. Juhlia vietetiin Mentonissa, Etelä-Ranskassa.



Iän karttuminen toi myös mukanaan muistutuksen elämän hauraudesta. Marraskuun lopussa Alvar sai pelottavan sairauskohtauksen - kuntoutuminen on edennyt hitaan varmasti näihin päiviin. Sairastumisen aikana menetettyä painoakin on saatu kurottua kohti entisiä lukemia. Kiitos hyvän ruokahalun. Tuttu innostuneisuus, yhdessä touhuaminen ja leikkiminen ovat olleet hyviä lupauksia tervehtymisestä ja yhteisen elämän jatkumisesta.

Nyt mennään päivä kerrallaan, odotetaan kevään mukanaan tuomaa aurinkoenergiaa ja lämpöä.

2 comments:

Sofia said...

Olipa kiva lukea Alvarin kuulumisia! Kuvien perusteella ei kyllä uskoisi 12-vuotiaaksi, ihania ja aurinkoisia päiviä Alvarille + palvelusväelle!

Alvarin omistaja said...

Hei pitkästä aikaa ja mukavaa, että pistäydyit lukemassa. Alvar on tosiaan ulkomuodoltaan ja tyyliltään nuorekkaan oloinen. Kiitos ja aurinkoista kevään jatkoa.