sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Hammaslääkärissä osa 2

Hammaslääkärissä käynti on nyt onnellisesti ohi - kaikki meni hyvin. Tällä kertaa yhteistyö lääkärin kanssa sujui viime kertaista käyntiä huomattavasti rauhallisemmin. Touhotuksen lomassa Alvar ei edes huomannut lääkärin takalistoon tuikkaamaa nukutuspiikkiä. Lattialla koheltaminen ja nuuskiminen tyssäsivät kuin seinään, kun tehokas aine tainnutti Alvarin syvään uneen. Ja niin nuorimies jätettiin henkilökunnan asiantunteviin käsiin.

Tunnin kuluttua odotushuoneeseen tallusteli uninen, tokkurainen ja hieman hämmentyneen oloinen potilas, jonka etutasussa oli sideharsotuppo muistuttamassa erikoisen päivän tapahtumista. Suusta oli poistettu kaksi maitokulmahammasta ja poskessa ollut märkänäppy oli tyhjennetty sekä desinfioitu. Alvarille oli annettu herätettä, kipulääkettä ja pitkävaikutteista antibioottia pistoksina. Ohjeiden ja maksun jälkeen kouluttaja kantoi väsähtäneen potilaan autoon. Eikä aikaakaan, kun auton takaosasta kuului vaimea kuorsaus.

Kotiin päästyämme, yhä uninen Alvar peiteltiin lämpöisen puuvillahuovan alle lepäilemään. Unta jatkui koko pitkän päivän ja illan - muhennettu ruoka ja piimä maistuivat vasta myöhään illalla. Aamulla, hieman sulanut jäätelö teki välittömästi tehtävänsä - vanha tuttu Alvar on jälleen keskuudessamme.

Ei kommentteja: